top of page
 • Foto van schrijverJoost Grijsen

Freelance marketeer ➡️ Jarenlange ervaring | SEO, SEA & meer

Bijgewerkt op: 22 feb.

Op zoek naar een freelance marketeer met veel ervaring tegen een schappelijke prijs? Mijn naam is Joost Grijsen en onlangs ben ik met Grey Sand Marketing mijn eigen freelance onderneming gestart. Grey Sand is eigenlijk een afgeleide van mijn achternaam Grijsen, dit thema komt overal terug in mijn webdesign.


Ik kan jou als freelance marketeer helpen met:

 • Beter gevonden worden in Google (betaald of organisch)

 • Meer leads aantrekken

 • E-mailmarketing

 • Social media marketing

 • Conversie optimalisatie


Kortom, eigenlijk bijna alles wat met marketing te maken heeft; ik krijg er energie van om jou te helpen met online groei of branding. Lees verder en ontdek waar mijn kracht ligt als freelance marketeer zijnde.


Over mij en hoe ik freelance marketeer werd


Ik ben niet bang om mijn handen vies te maken. Leuk weetje over mij: ooit heb ik een bijbaan gehad als vuilnisman. Eigenlijk nog belangrijker werk dan marketing, maar ook dat vind ik heel erg leuk om te doen. 


Ik kom uit Winterswijk, dat kent bijna niemand, maar dat ligt in de Achterhoek, het meest oostelijke puntje van Gelderland. Hier ben ik met veel plezier opgegroeid en ik heb de opleiding Commerciële Economie gedaan. Daarna volgde ik mijn passie en ging ik naar Amsterdam voor een master Marketing. 


Na een aantal jaren ervaring als online en performance marketeer, besloot ik dat het tijd was om naast mijn tijd ook als freelancer aan de slag te gaan. Ik merkte namelijk dat ik goed ben in analyseren en adviseren. En ik krijg er enorm veel energie van om anderen de juiste richting in te duwen en te helpen met online groei. 🚀


grey sand marketing freelance marketing

Een nuchtere Achterhoeker, dat ben ik nog steeds. Ik hou ervan om op een platte manier samen te werken en elkaar eerlijk de waarheid te kunnen zeggen.


Vandaar ook dat één van mijn kernwaarden in dialect geschreven is:

Iej mot durven!

Het is een afgeleide van de leus van de Zwarte Cross; voak buj te bange. Je moet niet bang zijn en durven te experimenteren. Dit maakt mij ook een goede marketeer; ik test dingen totdat ik iets vind dat werkt. Dat bouw ik vervolgens uit.


Mijn werkervaring voordat ik freelance marketeer werd


Ik heb veel werkervaring opgedaan voordat ik als freelance marketeer begon. In een wat grotere corporate (Goede Doelen Loterijen) maar ook in een dynamische scale-up (Energiebespaarders).


Dit heeft mij gevormd tot de marketeer die ik nu ben. Ik kan gedijen in zowel grotere organisaties met veel stakeholders, als een kleinere organisatie waar je juist mag pionieren en wordt losgelaten. 


Mijn voorkeur? Beide vind ik leuk, maar liever krijg ik de vrijheid om te experimenteren. Daar leer je uiteindelijk het meeste van. 


Hier een korte opsomming van mijn werkervaring voordat ik als freelance marketeer aan de slag ging:


 • Online Marketeer bij de VriendenLoterij

  • Google Ads

  • Verantwoordelijk voor organische vindbaarheid in Google

  • Ontwikkelen content voor op de site

  • Beheer van alle content in CMS systeem

 • Performance Marketeer

  • Online marketingstrategie

  • Google ads

  • Verantwoordelijk voor organische vindbaarheid in Google (gebruik van SEranking, seo tool)

  • Content ontwikkelen voor site

  • Beheer content voor de site (blogs, landingspagina’s, long-read artikelen, zorgen voor goede structuur en interne en externe linkstructuur etc.)

  • Social Media Marketing (vooral Facebook & Instagram)

 • Imagine5: 

  • Parttime, dit doe ik nog naast mijn freelance werk


freelance marketeer joost grijsen grey sand


Wat kan ik voor jou betekenen als freelance marketeer? 


Heb je het even te druk, is er een collega vertrokken die je tijdelijk moet opvullen? Of wil je gewoon simpelweg online groeien? Ik sta voor je klaar. Dit kan ik voor jou betekenen:


 1. SEO ofwel zoekmachine optimalisatie om jouw site hoger in Google te krijgen: 

 2. Zoekwoordanalyse: Ik kan een zoekwoordanalyse doen en kijken op welke zoektermen jouw site beter gevonden kan worden

 3. SEO websiteteksten schrijven: Ik kan content schrijven zodat je op die zoektermen gevonden gaat worden

 4. Technische checkup: Ik kan technische checks doen hoe jouw site verbeterd kan worden om beter gevonden te worden in Google

 5. Backlinks: ik kan backlinks naar je site laten plaatsen zoat je meer als autoriteit gezien wordt binnen je branche

 6. Monitoring: Ik monitor en evalueer mijn inzet om na te gaan of het gewenste resultalat behaald wordt


 1. SEA ofwel zoekmachineadvertenties

 2. Campagnes: ik kan identificeren op welke zoekwoorden je het best kunt adverteren en je campagnes opzetten en budget beheren

 3. Mensen vergeten Microsoft advertising soms, hier heb ik in het verleden ook goede resultaten mee behaald (toch nog zo’n 10% van de zoekopdrachten vind er plaats)

 4. Monitoren: ik kan de campagnes monitoren en bijsturen


 1. Custom wensen: SEO en SEA zijn mijn specialiteit. Daarin ben ik als freelance marketeer het meeste thuis, maar ik ben eigenlijk van alle markten thuis. Ik kan ook helpen bij:

  1. E-mailmarketing

  2. Conversieoptimalisatie

  3. Eenvoudige designs 

  4. ChatGPT: hoe zet je ChatGPT in binnen je organisatie? 


Wat ik belangrijk vind in mijn werk als freelance marketeer


Ik werk graag op basis van een goede klik en wederzijds vertrouwen. Tijdens een kennismaking bespreken we de mogelijkheden. Ik hoor graag wat jouw wensen zijn en met welke vraagstukken en uitdagingen je zit. Klikt het en ben ik de aangewezen freelance marketeer voor jou? Dan gaan we ervoor 💪🏻.


We bekijken samen onze doelen en ik stel een offerte voor je op. Ik werk het liefst samen op basis van langere termijn samenwerking maar doe ook met alle liefde ad hoc klusjes of opdrachten om je uit de brand te helpen. 


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page