top of page
 • Foto van schrijverJoost Grijsen

SEO tekstschrijver | Zoek je een SEO specialist?

Bijgewerkt op: 18 feb.


De digitale wereld groeit steeds harder. Vandaag de dag is zichtbaar zijn op het web daarom belangrijker dan ooit. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw website de aandacht trekt die het verdient? In een tijd waar door artificial intelligence de ontwikkelingen elkaar in razendsnel tempo opvolgen?


Ik ben Joost Grijsen, freelance SEO tekstschrijver


Hier komt de rol van een SEO tekstschrijver om de hoek kijken. Maar wat doet een SEO tekstschrijver precies? En hoe kan ik, freelance seo tekstschrijver, jou helpen groeien? Lees snel verder en ontdek hoe het werkt en hoe ik je kan helpen.
 
The best place to hide a dead body, is the second page of the Google search results.

Deze quote hoorde ik een keer op een marketingcongres en vond ik erg toepasselijk: het is van groot belang dat je op de eerste pagina zichtbaar bent, want vrijwel niemand klikt door naar de tweede pagina van de zoekresultaten.

 

Wat doet een SEO tekstschrijver?


Een SEO tekstschrijver is iemand die gespecialiseerd is in het schrijven van content die geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Het doel? Jouw website hoger laten ranken op de resultatenpagina's van zoekmachines zoals Google. Ik heb jarenlange ervaring op het gebied van SEO (en ook SEA) en weet hoe ik jou organisch kan laten groeien. Niet alleen door teksten te schrijven maar ook je site te checken, kansen te spotten en de effecten van mijn werk te meten.


Ik help jou groeien door:


 • Uitgebeide analyse

  • Ik identificeer zoekwoorden waar kansen liggen om jouw website op pagina 1 van Google te krijgen.

  • Ik analyseer de website om te zien of daar dingen verbeterd kunnen worden

 • Gebruik van relevante trefwoorden: zodat jouw content overeenkomt met de zoekopdrachten van je doelgroep.

 • Schrijven van waardevolle content: die antwoorden biedt op de vragen van je publiek.

 • Optimalisatie van meta-tags en beschrijvingen: voor een betere klikratio vanuit de zoekresultaten.

 • Monitoring en bijsturing


Voordelen van het inhuren van een seo tekstschrijver & specialist


 • Minder budget nodig: Als je organisch (dus zonder betaalde advertenties) hoog in Google verschijnt, hoef je minder budget in te zetten op Google Ads

 • Vertrouwen: Het wekt vertrouwen als jouw site hoog in Google staat

 • Lange termijn: Het is echt iets waar je baat bij hebt op de lange termijn. Het kan even duren voordat je resultaat ziet, maar daarna werkt het als een vliegwiel.


In bovenstaande afbeelding zie je het effect van mijn werk. In dit geval zorgde ik enerzijds voor flinke groei in verkeer, maar ook in het juiste verkeer. Namelijk mensen die ook echt de intentie hadden om onze diensten af te nemen.


Hoe schrijf je een goede seo tekst?


Het werk van een seo tekstschrijver is niet eenvoudig. Er komt veel bij kijken en het is geen exacte wetenschap. Google kijkt voor het weergeven van organische zoekresultaten namelijk onder andere naar:


 • Relevantie van je content: Sluit jouw content aan bij de zoekopdracht? Ofwel: is er gebruik gemaakt van relevante trefwoorden in de tekst, titels, en meta-beschrijvingen. Het is belangrijk dat je dit allemaal goed instelt.


 • Kwaliteit van de content: Google kijkt daarbij naar originaliteit, diepgang van de onderwerpen die aan bod komen en of de pagina een goed antwoord biedt op de zoekopdracht. Verwacht dus niet dat je met ChatGPT gegenereerde artikelen zomaar op één komt te staan!


 • Gebruikerservaring op je site: Denk aan de structuur van je site, hoe makkelijk navigeer je over de site, is je site mobile-friendly - vooral dat laatste wordt in deze mobiele wereld steeds belangrijker.


 • Websitesnelheid: Google prefereert websites die snel laden, zowel op desktop als op mobiele apparaten. Check met deze handige tool van Google hoe snel jouw website laadt en wat je eventueel kunt verbeteren.


 • Interne en externe links: Een goede linkstructuur, zowel intern (links binnen je eigen website) als extern (links van en naar andere relevante en gezaghebbende websites), kan je autoriteit verhogen. Autoriteit is erg van belang, als er bijvoorbeeld veel relevante betrouwbare websites naar jouw site linken, herkent google jou als een autoriteit op een bepaald gebied.

 • Gebruikersinteractie: Zaken zoals de doorclickratio, tijd die mensen op je site spenderen en het bouncepercentage kunnen allemaal indicatoren zijn van de relevantie en kwaliteit van een pagina voor de zoekopdracht. Je moet dus wel echt goede content schrijven, want als de inhoud niet aansluit bij de zoekopdracht zal dit nadelig uitpakken.


 • Schema markup: Hiermee geef je aan Google eigenlijk heel specifiek aan waar de content op je site over gaat. Dit helpt zoekmachines het type en de context van de content op je pagina's te begrijpen, wat kan leiden tot rijkere zoekresultaten (zoals rich snippets: Google laat meer zien dan alleen je paginatitel en je omschrijving).


Het schrijven van een goede SEO tekst vereist dus echt een stuk meer dan alleen het bepalen van een goed onderwerp voor bepaalde zoektermen.


Het gaat om het vinden van een gezonde balans tussen waardevolle informatie en optimalisatie voor zoekmachines.


Plan van aanpak seo tekschtschrijver:


 1. Doelgroep: Het is belangrijk dat ik weet voor wie ik schrijf. Dit bepaalt de toon, stijl, en inhoud van mijn tekst. Hier hou ik dus altijd rekening mee.

 2. Analyse van je site: ik bekijk de huidige staat van je site op SEO gebied en vergelijk dit met concurrenten om eventuele kansen voor verbetering te spotten

 3. Onderzoek: Hiervoor gebruik ik een speciale tool om de juiste zoektermen te identificeren waar ik content over kan gaan genereren en goede kans heb om hoog in Google te eindigen

 4. Natuurlijke, relevante artikelen schrijven: Ik schrijf een natuurlijk artikel met gezonde balans in gebruik van zoektermen. Ik zorg ervoor dat de content relevant is en aansluit bij de zoekopdracht.

 5. Structuur: Ik zorg dat de teksten goed leesbaar zijn door duidelijke structuur, denk aan juist gebruik van headings en opsommingen, dit komt de SEO scores ten goede en leest prettig voor jouw doelgroep.

 6. Titels en omschrijving: Om te zorgen dat je gevonden wordt zijn deze zeer belangrijk. Daarnaast kun je hiermee zorgen voor goede doorklikratio, door pakkende titels die aansluiten bij de zoekopdracht en die interesse wekken.


SEO teksten schrijven: welke technische aspecten spelen een rol?


Naast de content zelf, zijn er technische aspecten van SEO die niet over het hoofd gezien mogen worden:

 • Google Search Console: Gebruik dit hulpprogramma om je site te monitoren en te controleren op indexeringproblemen.

 • Indexering: Zorg ervoor dat je pagina's correct zijn geïndexeerd door zoekmachines. Gebruik de 'robots.txt' en 'sitemap.xml' bestanden om zoekmachines te leiden.

Tools die mij helpen om kansen te spotten en resultaat te boeken als seo tekstschrijver


Zoekmachinetools (zoals SERanking of SEMrush) bieden handige inzichten die kunnen helpen bij het verbeteren van je SEO-strategie en resultaten. Functies van dergelijke tools omvatten:


 • Keyword analyse: Welke zoekwoorden zijn interessant en waar maken we en goede kans mee om hoog in google te komen?

 • Keyword tracking: Volg hoe goed je trefwoorden presteren in de loop van de tijd.

 • Concurrentieanalyse: Krijg inzicht in de SEO-strategieën van je concurrenten.

 • Website Audit: Ontdek technische problemen die je SEO-prestaties kunnen belemmeren.

 • On-page audits: Hoe goed is de content die ik heb geschreven nu echt (check op structuur, vergelijking concurrentie etc) en waar liggen nog verbeterpunten?


Waarom kiezen voor mij als seo tekstschrijver?


Ik ga verder dan alleen het schrijven van goed gestructureerde en SEO geoptimaliseerde teksten:


 • SEO Teksten schrijven: Ik schrijf content die zorgt voor goede vindbaarheid, hoge doorklikratio's, en teksten die blijven hangen en converteren.

 • Trends: Ik ben altijd op de hoogte van de laatste SEO trends en maak bijvoorbeeld slim gebruik van artificial intelligence.

 • Ik gebruik slimme tools: Ik help jou met het identificeren van groeikansen en schrijf niet alleen de tekst maar kan deze ook helpen plaatsen en monitoren.

 • Technische check: Ik onderzoek of alles technisch goed is ingericht zodat je écht zichtbaar zal zijn.

 • SEA: Ook als SEA specialist heb ik jarenlange ervaring. Dus indien gewenst, kan ik ook helpen met Google Ads en Bing Ads, of op andere marketingvlakken. Plan een kennismaking in!


Met mijn aanpak zorg ik ervoor dat jouw content niet alleen gevonden wordt, aanzet tot actie of conversie. Een betrokken doelgroep die je bijvoorbeeld ook weer kan retargeten via andere kanalen of kan opvolgen via e-mail.


Ik werk graag samen om je te helpen met het navigeren in de complexe wereld van SEO, van content creatie tot technische optimalisatie en alles daartussenin.


Veel gestelde vragen over SEO tekstschrijvers:


Wat maakt een SEO tekstschrijver anders dan een gewone tekstschrijver?  

Een SEO tekstschrijver richt zich niet alleen op het schrijven van aantrekkelijke content, maar ook op het optimaliseren ervan voor zoekmachines om de zichtbaarheid en vindbaarheid te verbeteren.

Hoe vaak moet ik mijn website updaten met nieuwe content?  

 Kan goede SEO schrijven echt een verschil maken voor mijn bedrijf?


Vragen, een kennismaking of gewoon even sparren🌲? Stuur me dan een chatbericht of vul onderaan de pagina het contactformulier in!

14 weergaven0 opmerkingen

Comentarii


bottom of page