top of page
 • Foto van schrijverJoost Grijsen

Website tekstschrijver | Teksten nodig die converteren?

De klantreis vindt meer en meer online plaats, via verschillende touchpoints, zowel via mobiele of desktop apparaten.


joost grijsen freelance website tekstschrijver

Mijn naam is Joost Grijsen van Grey Sand Marketing.


Als website tekstschrijver met ervaring op SEO en SEA gebied kan ik jou helpen teksten voor je website te schrijven die goed worden gevonden in Google. Daarnaast optimaliseer ik teksten zodat ze converteren en aanzetten tot actie.
Waarom een tekstschrijver in de arm nemen voor je website?


Heb je je ooit afgevraagd hoe sommige websites het voor elkaar krijgen om bovenaan in Google te verschijnen? Of hoe je een pagina schrijft die zorgt dat lezers blijven hangen en worden aangezet tot actie? Dit bereik je door goed geschreven, gestructureerde teksten.


Mijn naam is Joost Grijsen (van Grey Sand Marketing) en ik kan als ervaren SEO specialist jou helpen als website tekstschrijver.


Bij Grey Sand Marketing weten we precies hoe we jouw website niet alleen zichtbaar, maar ook onweerstaanbaar kunnen maken.


Wil je een keertje sparren? Plan een kennismaking in of stuur me een e-mail.
website tekstschrijver grey sand marketing
Joost Grijsen van Grey Sand Marketing helpt jou graag met website teksten schrijven

Wat doet een website tekstschrijver?


Een goede website tekstschrijver helpt jou om goede teksten te schrijven:


 • Hoog ranken in google: zodat jij gevonden wordt door je klalnten, zonder dat je voor iedere klik hoeft te betalen zoals met Google Ads

 • Pakkende tekst: dit begint al bij een titel die ervoor zorgt dat mensen op jouw website url klikken. Daarna een pakkende tekst die zorgt dat mensen lang op je site blijven omdat er aantrekkelijk is geschreven.

 • Gestructureerde tekst: structuur is enorm belangrijk. Voor je website bezoekers, maar ook voor de zoekmachines.

 • Conversieoptimalisatie: een goede website tekstschrijver zal meedenken over hoe de conversie kan worden geoptimaliseerd. Door teksten te schrijven die converteren maar ook mee te denken over een logische klantreis. Misschien moet iemand wel over meerdere pagina's navigeren voordat hij tot aankoop overgaat. Dus ik kijk ook altijd naar de Search Intent: is iemand op een pagina om eerst nog informatie te zoeken of zitten mensen al in de aankoop fase?


Waarom kiezen voor mij als jouw website tekstschrijver?


Mijn naam is Joost Grijsen en ik heb al meer dan 5 jaar ervaring op het gebied van marketing.


Met vooral een specialisatie in SEO ben ik meer dan alleen een tekstschrijver. Ik help jou de juiste teksten te schrijven die jouw doelen helpen bereiken. En daar stop ik niet: ik zorg dat alles technisch goed is ingericht en monitor ook of mijn werk het gewenste effect heeft.


 • Slimme tools: ik gebrruik geavanceerde tools om de perfecte zoektermen voor jouw niche te vinden waar het ook echt haalbaar is om hoog in google te komen

 • Technische checks: Naast pakkende teksten zorg ik dat je website pagina's technisch tiptop in orde zijn voor Google. Denk aan de snelheid van je site, gebruikersvriendelijkheid en of alles goed werkt op de mobiele versie.

 • Monitoring & bijsturing: We houden de prestaties van je website in de gaten en sturen bij waar nodig voor maximaal resultaat. Ik bekijk de ontwikkeling van je statistieken in Google: op welke positie sta je, hoe presteer je ten opzichte van de concurrentie?

  • On-page SEO audit: met mijn tools kan ik een check doen op de content die ik geschreven heb om na te gaan of hij goed genoeg is geschreven om de concurrentie te verslaan


Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?Hoe schrijf ik een goede tekst voor op jouw website?

 1. Ken je doelgroep: Ik wil van jou altijd graag weten wie je doelgroep is. Hoe oud zijn ze, waar bevinden ze zich, wat zijn interesses? Dat helpt mij om de teksten af te stemmen op de lezer.

 2. Structuur: Ik identificeer de juiste zoektermen die jouw website vindbaar maken bij je doelgroep. Vervolgens moet de tekst zo geschreven worden dat duidelijk wordt voor Google waar de pagina over gaat. Verder moet de tekst goed leesbaar zijn.

 3. Persoonlijke vlotte teksten: Het is afhankelijk van je doelgroep hoe je ze aanspreekt, maar probeer het persoonlijk te maken. Spreek je bezoekers direct aan met 'je' en 'jij' om een verbinding te maken, tenzij dit niet bij je doelgroep past.

 4. Gezonde balans leesbaarheid: Je wil een gezonde balans tussen een tekst waarbij je de diepte ingaat, maar die wel leesbaar is. Veel mensen scannen tegenwoordig teksten, dus ik zorg bijvoorbeeld onder andere voor voldoende witregels, leesbare koppen en opsommingen.

 5. Actiegericht: Eindig met een duidelijke call-to-action. Of zelfs twee call to actions: bijvoorbeeld één die op aankoop gericht is, en één waar men alleen bijvoorbeeld een gratis whitepaper download zodat je hun e-mailadres ontvangt. Wat wil je dat je lezer doet na het lezen van je tekst? Dat neem ik erin op.


Strategie bij het schrijven van website teksten


Als je teksten schrijft, moet je er rekening mee houden dat het iets is voor de lange adem. Als je een SEO tekst schrijft, zal je niet direct gigantische groei in je traffic zien vanaf dag één. Daarom zijn deze punten erg belangrijk:


 1. Onderzoek: doe goed onderzoek, hou de concurrentie in de gaten. Vraag uit bij je lezers wat zij van je site vinden.

 2. Consistent: blijf consistent teksten schrijven, en daag jezelf uit om deze teksten echt eigen te maken en niet simpelweg te copy-pasten.

 3. Monitoren en bijsturen: bekijk of je resultaat boekt en wees niet bang om aanpassingen te doen als sommige teksten nog niet goed genoeg zijn. Bekijk bijvoorbeeld je:

  1. Bouncerate

  2. Tijd die mensen op je site spenderen

  3. Doorclickratio in Google

  4. Rankings in Google


Hou je content up-to-date: content is vandaag de dag enorm belangrijk. Mensen doen goed onderzoek online voordat ze een aankoop doen. Zorg daarom altijd dat je content up-to-date is en dat je regelmatig nieuwe content produceert. Zo blijf je voor op de concurrentie, en zowel Google als je lezer zullen jou zien als een betrouwbare autoriteit in jouw vakgebied.


Conclusie

Een website tekstschrijver doet meer dan alleen woorden op een pagina zetten. Bij Grey Sand Marketing schrijven we teksten die resoneren met jouw publiek én zoekmachines. Ben je klaar om jouw website naar een hoger niveau te tillen? Neem contact op en laten we samenwerken aan jouw succes.Hoe lang duurt het voordat website teksten effect hebben?  

Website teksten schrijven en SEO zijn een langetermijnstrategie. Resultaten variëren, maar grote verbeteringen zijn meestal zichtbaar binnen enkele maanden. Afhankelijk van de kwaliteit van jouw site (hoeveel backlinks bijv.) kan het sneller gaan.

Kan ik zelf website teksten schrijven?  

Hoe kan ik jou inhuren als website tekstschrijver?9 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page